Globale kleuren gebruiken in Elementor

In Elementor kun je elk element een kleur geven. Dit kun je doen bij stijl, en bij stijl pas je de kleur met de kleurenkiezer aan. Je kunt het jezelf gemakkelijker maken door gebruik te maken van Globale Kleuren, of Global Colors. Het proces werkt overigens ongeveer hetzelfde voor lettertypen. Dit is aan te raden bij kleuren die je vaker op je website gebruikt.

Het gebruik van Globale Kleuren is handig om de volgende redenen:

  • Het is efficiënt. Je stelt één keer de juiste kleur vast, en je kunt deze gemakkelijk selecteren wanneer je hem wilt gebruiken, zonder steeds de kleurcode te kopiëren of de kleur te selecteren in de kleurkiezer.
  • Het zorgt voor meer eenheid en overzicht op je website. Je voorkomt namelijk dat je vijf verschillende kleuren blauw gebruikt, omdat je die niet steeds opnieuw selecteert
  • Als er een verandering plaatsvindt in je bedrijf, of je jouw huisstijl wilt aanpassen, kun je dit gemakkelijk doorvoeren. Stel de hoofdkleur van je logo veranderd van geel naar rood, dan kun je deze kleur veranderen op globaal niveau, en wordt deze over de hele site doorgevoerd.

Natuurlijk zul je soms nog kleine aanpassingen moeten doen en dit moeten controleren. Het kan visueel ineens minder mooi zijn als de kleur van geel naar rood veranderd, wellicht zul je dan ook wat stijl aanpassingen moeten maken om het geheel wat mooier te krijgen.

Zelf gebruik ik dit systeem altijd wanneer ik aan een website werk of een nieuwe website maak (en Elementor gebruik). Je hebt vaak de neiging om gelijk lekker aan de slag te gaan en in de pagina zelf allemaal aanpassingen te doen en te designen, maar het loont om vooraf wat tijd te besteden om op globaal niveau een aantal dingen vast te stellen. Dat scheelt namelijk op lange termijn. Als iedereen in het team hetzelfde systeem aanhoudt, kan het niet misgaan.

Hieronder vind je een korte uitleg over Globale Kleuren in Elementor. Zelf heb ik een tijd geleden een langere Youtube video gekeken van Elementor zelf. Deze legt het ook goed uit, en gaat dieper in op andere globale functies. Dit is dus zeker ook een aanrader om te kijken, en link ik ook even. Wil je wat sneller klaar zijn? Dan volstaat mijn video ook.